• Gratis bezorging vanaf €100,-
  • €5,95 bezorgkosten
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • €5,95 bezorgkosten

Blog

Een heerlijk alternatief voor Spaghetti alle Vongole!

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

04 april

Italië en Frankrijk op één bord! Gisteren kwamen er onverwachts vrienden langs! Eerst een lekker borreltje met kaas van Kaaslust uit Veenhuizen en een heerlijke metworst met knoflook uit Twentse van Dreug. In verband met de avondklok was er wel wat haast geboden om ook snel iets lekkers op tafel

Lees verder

Hoe maak je macarons?

Hoe maak je macarons?

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

25 maart

Een macaron is een koekje dat bestaat uit opgeklopt eiwit, suiker en gemalen amandelen (meestal), walnoten of hazelnoten dat na het bakken gevuld wordt met een ganache van (witte) chocolade of hazelnootpasta. Maar het kan ook met een andere, zelfs hartige, vulling gemaakt worden. De macaron komt oorspronkelijk uit Syrië

Lees verder

Een ècht Italiaans voorjaarsgerecht: Pasta Primavera in de buitenlucht gemaakt!

Een ècht Italiaans voorjaarsgerecht: Pasta Primavera in de buitenlucht gemaakt!

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

Pasta Primavera is een voorjaarspasta die eigenlijk met allerlei groene en witte groenten gemaakt kan worden, zolang het maar vers is en in het voorjaar geoogst is! Dit recept is gemaakt door de Sirio Maccioni, geboren in 1932 in Montecatini (Toscane). Sirio volgde in Italië de hotelschool voor de opleiding

Lees verder

Recept: Zoute Cannelés met gekonfijte tomaten en olijven.

Recept: Zoute Cannelés met gekonfijte tomaten en olijven.

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

Een originele Cannelé is een zoet klein taartje oorspronkelijk uit Bordeaux dat bestaat uit ei, room, melk, suiker, bloem, vanille en een lekkere scheut stroh rum. Je maakt hier eigenlijk een soort Anglaise van die je minimaal een nacht in de koeling moet laten “rijpen”, de smaakstoffen trekken dan lekker

Lees verder

Recepten(kerst)pakketten voor uw werknemers?

Recepten(kerst)pakketten voor uw werknemers?

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

05 januari

Hoe leuk is het om uw werknemers of collega's een heerlijk (kerst)pakket te geven met een door mij gemaakt bijpassend recept. Iedereen kan heerlijk thuis aan de slag met dit verwenpakket! De pakketten bestaan uit producten die ik bijna allemaal zelf importeer van kleine familiebedrijven uit Frankrijk en Italië, die...

Lees verder