- Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
- €6,95 bezorgkosten in NL
Blog
Ansjovis uit Nederland
Pauline Blankenberg - ter Kuile
11 meiWie had dat ooit gedacht, ansjovis uit de Nederlandse wateren. Het “Weervissen” begint, Cor van Dort (89 jaar) gaat in mei weer ansjovis uit Nederland vangen! Alle voorbereidingen zijn getroffen en het seizoen gaat weer beginnen! Samen met een aantal vrijwilligers gaan ze alles klaarmaken voor de vangst. Er wordt vanaf…
Lees verderMoederdag, de enige dag dat moeders ècht niets mogen doen behalve lekker eten & drinken!
Pauline Blankenberg - ter Kuile
24 aprilZondag 9 mei is het zover, verwen je lieve moeder met iets lekkers, er zijn 3 verschillende cadeaus. De eerste Moederdag die gevierd werd was in 1914. Moederdag is komen overwaaien vanuit Amerika waar het “General Memorial Day of All Mothers” heette. De eerste Moederdag in Nederland was in 1928,…
Lees verderEen heerlijk alternatief voor Spaghetti alle Vongole!
Pauline Blankenberg - ter Kuile
04 aprilItalië en Frankrijk op één bord! Gisteren kwamen er onverwachts vrienden langs! Eerst een lekker borreltje met kaas van Kaaslust uit Veenhuizen en een heerlijke metworst met knoflook uit Twentse van Dreug. In verband met de avondklok was er wel wat haast geboden om ook snel iets lekkers op tafel…
Lees verderHoe maak je macarons?
Pauline Blankenberg - ter Kuile
25 maartEen macaron is een koekje dat bestaat uit opgeklopt eiwit, suiker en gemalen amandelen (meestal), walnoten of hazelnoten dat na het bakken gevuld wordt met een ganache van (witte) chocolade of hazelnootpasta. Maar het kan ook met een andere, zelfs hartige, vulling gemaakt worden. De macaron komt oorspronkelijk uit Syrië…
Lees verderEen ècht Italiaans voorjaarsgerecht: Pasta Primavera in de buitenlucht gemaakt!
Pauline Blankenberg - ter Kuile
Pasta Primavera is een voorjaarspasta die eigenlijk met allerlei groene en witte groenten gemaakt kan worden, zolang het maar vers is en in het voorjaar geoogst is! Dit recept is gemaakt door de Sirio Maccioni, geboren in 1932 in Montecatini (Toscane). Sirio volgde in Italië de hotelschool voor de opleiding…
Lees verderRecept: Zoute Cannelés met gekonfijte tomaten en olijven.
Pauline Blankenberg - ter Kuile
Een originele Cannelé is een zoet klein taartje oorspronkelijk uit Bordeaux dat bestaat uit ei, room, melk, suiker, bloem, vanille en een lekkere scheut stroh rum. Je maakt hier eigenlijk een soort Anglaise van die je minimaal een nacht in de koeling moet laten “rijpen”, de smaakstoffen trekken dan lekker…
Lees verderRecepten(kerst)pakketten voor uw werknemers?
Pauline Blankenberg - ter Kuile
05 januariHoe leuk is het om uw werknemers of collega's een heerlijk (kerst)pakket te geven met een door mij gemaakt bijpassend recept. Iedereen kan heerlijk thuis aan de slag met dit verwenpakket! De pakketten bestaan uit producten die ik bijna allemaal zelf importeer van kleine familiebedrijven uit Frankrijk en Italië, die...
Lees verder