• Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
  • Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL

Kookreizen Frankrijk

Koken in het prachtige landhuis ‘Le Grippault’ in de Loirestreek

Data 2023: 17 – 20 november (vol) & 23 – 26 november (vol)

Data 2024: 9 – 12 mei & 17 – 20 mei

In het voorjaar en najaar organiseer ik een vierdaagse kookreis in het prachtige 19de eeuwse landhuis Le Grippault in het monumentale stadje Richelieu. De eigenaren zijn hier afgelopen jaar komen wonen.  Er zijn 8 mooie comfortabele kamers met eigen badkamer en 2 professionele keukens. Een zeer sfeervolle zitkamer met open haard, een eetkamer met prachtige oude houten tafel, helemaal in stijl met het huis. Het landgoed heeft een ruim van 1 kilometer diepte en het is zo bijzonder dat het aan de rand van een een stadje ligt.

Het huis en de omgeving lenen zich bij uitstek voor kookcursussen. Er zijn een aantal truffières vlak in de buurt. In de herfst zijn er, onder professionele begeleiding, verschillende soorten eetbare paddestoelen te vinden in het bos achter het landhuis.

Richelieu ligt in de Loirestreek, bekend vanwege zijn prestigieuze wijnhuizen en vele kastelen, precies tussen de studentensteden Tours en Poitiers in. Het is een 17e eeuws monumentaal stadje met veel bezienswaardigheden. Leuk weetje: Richelieu werd gesticht door kardinaal Richelieu, die het tafelmes in Europa introduceerde. Zonder Kardinaal Richelieu hadden we nu nog steeds met een dolk aan tafel gezeten!

In het mooie heuvelachtige gebied rond Richelieu zijn geweldige wijnhuizen te vinden. De wijnen uit het stadje Chinon in de Touraine en Bourgueil, vlakbij Richelieu, zijn van wereldklasse! Ook de rode wijn gemaakt van de Cabarnet Franc druiven, komen uit deze streek. Ze overtreffen de rode wijnen uit de Saint Emilion streek! Daarnaast zijn er in deze omgeving veel bijzonderheden te vinden, afhankelijk van het seizoen zijn er asperges, kaas, saffraan en truffels.

Tijdens de kookreis gaan we langs bij een aantal (van de inmiddels twintig) biologische “producteurs” van Le Grippault, waaronder natuurlijk een wijndomein.

We gaan drie avonden heerlijk koken met amuse gueule vooraf en veel Franse klassiekers gevolgd door lekkere zoetigheden als afsluiting van het diner. U kookt traditionele Franse gerechten waarbij paté de campagne niet zal ontbreken. 

We bezoeken verschillende biologische producenten, gaan naar de plaatselijke markten en gaan daarna iedere avond mooie gerechten bereiden. U zult deze plek niet snel vergeten.

De kookreis is inclusief drie overnachtingen, drie kookworkshops, lunches, ontbijt, proeverijen en alle drank tijdens de lunches en op de locatie en de receptuur. De reiskosten en het vervoer ter plekke zijn niet inbegrepen in de prijs. We verwachten u op de dag van aankomst na de lunch om 14.30 uur met taart, koffie & thee. Op de dag van vertrek is de uit check tijd rond 10.30 uur. 

De prijs per persoon, op basis van een kamerbezetting van 2 personen, bedraagt € 795. Mocht u een kamer alleen willen dan zit daar een toeslag bij van € 120 voor 3 nachten.

Bij vragen stuur mij gerust een bericht op pauline@paulinecuisine.nl of belt u mij op nummer 06 – 54 79 47 10.

Wil u zich aanmelden voor een kookreis, vul dan graag onderstaand formulier in!

le grippault
piano