• Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
  • Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL

Kookreizen Frankrijk

Ayen Bas

Kookcursus in de Abdij in Ayen Bas (Limousin)

Datum: 1 – 4 oktober 2021 

In het voor- en najaar geef ik een vierdaagse kookcursus in Ayen Bas vlakbij het leuke plaatsje Brive-la-Gaillarde op de grens van de Dordogne met de Corrèze. Een schilderachtige omgeving in een prachtige oude Abdij die van alle comfort is voorzien. Dit is de plek waar we drie avonden heerlijk koken met amuse gueule vooraf en veel Franse klassieke zoetigheden toe.

U kookt traditionele Franse gerechten waarbij paté de campagne niet zal ontbreken.

De Abt zelf zorgt voor mooie bijpassende wijnen en vertelt hier uitbundig over. We eten s’avonds aan prachtig gedekte tafels en overdag gaan we, afhankelijk van het seizoen, naar verschillende producenten zoals een foie gras boerderij, saffraankwekerij, escargot boerderij, likeurstokerij of een walnoten bedrijf. Ook bezoeken we het prachtige stadje Brive-la-Gaillarde waar we de (deels overdekte) zaterdagmarkt gaan bezichtigen en heerlijk gaan lunchen in een erg goed restaurant.

Er is voldoende tijd voor ontspanning bij het zwembad, de Storvatt of op de kilometers lange wandelpaden direct vanuit de Abdij waar alleen de Limousin koeien je nieuwsgierig nakijken, een oase van rust… 

 

De kookreis is inclusief drie overnachtingen, drie kooklessen, lunches, ontbijt, alle drank en de receptuur. Alleen de reis en het vervoer ter plekke (autoverhuur) is niet inbegrepen in de prijs.

Per auto vanuit Utrecht naar Ayen Bas, Frankrijk is het 10 uur rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Bergerac (1 uur en 15 minuten), iets verder is Bordeaux (2 uur) of Toulouse (ruim 2 uur).

De totale prijs per persoon op basis van een kamerbezetting van 2 personen bedraagt € 575. Mocht u een kamer alleen willen dan zit daar een toeslag bij van € 140 voor 3 nachten.

Deze prijs is inclusief 3 kooklessen, 3 overnachtingen, ontbijt, lunches, alle drank op de locatie en tijdens de lunch, alle uitstapjes en de proeverijen.

Alleen de reis- en auto (verhuur) kosten zijn exclusief.