• Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
  • Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL

Een ècht Italiaans voorjaarsgerecht: Pasta Primavera in de buitenlucht gemaakt!

Pasta Primavera is een voorjaarspasta die eigenlijk met allerlei groene en witte groenten gemaakt kan worden, zolang het maar vers is en in het voorjaar geoogst is!

Dit recept is gemaakt door de Sirio Maccioni, geboren in 1932 in Montecatini (Toscane).

Sirio volgde in Italië de hotelschool voor de opleiding tot kelner. Later ging hij naar Parijs waar hij Yves Montand leerde kennen (ook geboren in Montecatini). Yves heeft Sirio geïntroduceerd aan de film-, mode en ander high-society mensen in Parijs. Sirio werd hierdoor ook een bekendheid in de restaurantwereld. Hij emigreerde in de jaren ’60 naar Amerika en werkte in Manhattan, later nam hij het prestigieuze Restaurant Le Cirque over waar de Reagans, Henry Kissinger, Frank Sinatra en alle “well to do’s” graag geziene gasten waren.In mijn webwinkel kun je ingrediënten kopen van een hele goede kwaliteit die je voor deze Pasta Primavera kunt gebruiken.

 

Recept Pasta Primavera

Ingrediënten:

500 g penne

500 g groene asperges

1 prei

6 bosuitjes

2 teentjes knoflook

1 grote (of 2 kleine) venkel

200 g sperziebonen, peultjes of sugarsnaps

100 g tuinbonen

half glaasje droge witte wijn

1 bakje ricotta

stuk parmezaanse kaas

peper en zout

biologische olijfolieBereiding:

Was alle groenten en snijd niet in al te kleine stukken. Blancheer alles apart 1 à 2 minuten in een grote pan met water. Doe het meteen over in een bak met veel koud (ijs) water. Zo blijft de kleur mooi groen. Zet apart.

 

Zet een pan op met gezouten water en doe de penne erin als het kookt. Kijk op de verpakking hoe lang de penne moeten koken (liever een minuut te kort dan een minuut te lang!). Maak in de tussentijd de saus.

 

Bak de knoflook even aan in wat olijfolie, doe er vervolgens alle geblancheerde afgekoelde groenten bij, zodra ze goed warm zijn blus het af met de witte wijn. Laat even verdampen en voeg daarna de ricotta toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Als de pasta beetgaar is, voeg het bij de saus en laat het in 5 minuten zachtjes een “familie worden”.

 

Zorg dat je voorverwarmde borden hebt. Leg de pasta erop en maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Druppel lekkere goede olijfolie over de pasta en maak af met een “takje gezelligheid” (peterselie, basilicum, dragon, bieslook of wat je maar vers in de tuin hebt staan).

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

25 maart