• Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
  • Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL

Een heerlijk alternatief voor Spaghetti alle Vongole!

Italië en Frankrijk op één bord!

Gisteren kwamen er onverwachts vrienden langs! Eerst een lekker borreltje met kaas van Kaaslust uit Veenhuizen en een heerlijke metworst met knoflook uit Twentse van Dreug. In verband met de avondklok was er wel wat haast geboden om ook snel iets lekkers op tafel te zetten. Last minute moest er iets bedacht worden met alles wat je al in huis hebt. Mijn beste recepten komen daaruit voort! Bovendien hoef je op die manier nooit iets weg te gooien!


Sinds kort heb ik naast de visconserven van La Belle Iloise, ook de vissoepen ontdekt. Wat een bijzonder bedrijf sinds 1932 is dit, gevestigd op het schiereiland Quiberon in Bretagne. Alles wordt met de hand gemaakt. De vis wordt met respect gevangen en direct verwerkt waardoor het de smaak heeft alsof je het zelf vers gemaakt hebt. Er zitten geen enkele conserveermiddelen of verbeteraars in. Ook alle visconserven zijn, buiten dat ze geweldig lekker zijn, enorm decoratief!



In Frankrijk neemt men als je ergens wordt uitgenodigd geen bloemetje maar een visblikje mee voor de gastheer en gastvrouw.

Recept “makkelijke en succes verzekerd” voor 4 personen:

400 gram goede spaghetti

1 blikje (400 ml) Velouté de Coquillage van La Belle-Iloise

1 blikje Rouille (80 g) van La Belle-Iloise

2 tenen knoflook

3 eetlepels goede olijfolie

of iets sterkers

veel verse peterselie òf bieslook òf basilicum òf rucola

Extra eventueel: 200 gram vis, bijvoorbeeld gamba’s, garnalen of andere schelpdieren.

Marineer eventueel de vis met de knoflook en voeg de olijfolie daaraan toe, laat dit staan tot gebruik.

 Zet een royale pan met water op en doe er een eetlepel zout bij.

Warm de inhoud van het visblikje Coquilalage La Belle Iloise  op in een brede koekenpan, het mag iets inkoken en voeg de extra vis en de marinade toe. Laat 3 minuten pruttelen en houd daarna warm. Kook de pasta bijna beetgaar.

Doe de gekookte spaghetti bij de warme saus en voeg daarna de rouille ook toe. Laat het even samen “familie worden”. Roer alles voorzichtig om en voeg er dan de verse kruiden bij.

Serveer altijd op goed opgewarmde borden!

Dit gerecht combineert goed met een heerlijk glas Sauvignon Blanc!

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

04 april