• Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
  • Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL

Moederdag, de enige dag dat moeders ècht niets mogen doen behalve lekker eten & drinken!

Zondag 9 mei is het zover, verwen je lieve moeder met iets lekkers, er zijn 3 verschillende cadeaus.

moederdag pakket inhoud

Moederdag pakket 2 sterren € 41,50

De eerste Moederdag die gevierd werd was in 1914.

Moederdag is komen overwaaien vanuit Amerika waar het “General Memorial Day of All Mothers” heette. De eerste Moederdag in Nederland was in 1928, deze dag was eigenlijk bedoeld om alle moeders te “vereren”. Maar in de loop van de tijd veranderde de invulling hiervan en werden de moeders voor één dag per jaar vrijgesteld van hun zorgtaken. Een ontbijtje op bed, een ochtend uitslapen en kinderen die op die dag iets lekkers gingen bakken of een dagje meehielpen in het “huishouden”.  Het werd al gauw een “cadeautjes dag”, misschien omdat de kinderen geen zin hadden om de taak van hun moeder over te nemen, het viel wellicht flink tegen hoeveel werk een moeder dagelijks verricht! Al snel veranderde deze dag in een cadeautjesdag, een mooie bos bloemen, een heerlijke reep chocolade, een lekker stuk zeep, eau de toilette van Nina Ricci “l’Air du Temp” of Eau de Cologne, Kölnisch Wasser “4711” .

Iedere Moeder vindt het heerlijk om op Moederdag iets te krijgen van haar kinderen!

Als je zin hebt om een zelfgebakken taart te maken waarvan het succes verzekerd is, dan is deze Walnotentaart een topper waar iedereen van zal genieten! Er zit geen meel in, de gemalen walnoten en de broodkruim zijn het “meel”.

Ingrediënten:

1 biologische citroen

grote eieren

400 g​ram suiker

240 g​ram walnoten (eventueel een handje extra om er heel grof gehakt op het laatste moment aan toe te voegen)

kruidnagels (stamp ze fijn of gebruik een halve theelepel kruidnagel poeder)

1 volle theelepel kaneel

160 gram​ paneermeel

50 gram zachte boter

extra boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180°C.
• Was en rasp (alléén het gele deel van de schil, de rest is bitter) een biologische citroen, gebruik alleen de rasp voor in de taart.
Splits de 8 eieren en bewaar de dooiers en eiwitten apart.
Doe de walnoten met de suiker, kruidnagel, kaneel, citroenrasp en broodkruim in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe nu ook de boter erbij en alle eidooiers toe. Laat de machine nog een minuut draaien. Er moet een dik beslag ontstaan, controleer of het goed gemengd is.
Beboter een springvorm van ca 24 cm doorsnede en strooi wat broodkruim in de vorm. Schud het overtollige kruim eruit.
Klop nu de eiwitten stijf. Let erop dat de garde en kom vetvrij zijn. Gebruik een ruime kom. Vouw nu heel voorzichtig de eiwitten door het beslag, je mag geen eiwit meer zien.
Stort het mengsel in de springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en laat een half uur afkoelen. Haal de taart nu uit de vorm en laat volledig afkoelen tot gebruik en bestrooi met wat poedersuiker. De taart moet iets nat zijn.
Bon appétit! 

 

 

Auteur: Pauline

Pauline Blankenberg - ter Kuile

24 april