“Sinds 1100 bestaat deze manier van vissen al in de Oosterschelde”
Een van de grootste verrassingen van de ronde door Nederland, op zoek naar streekproducten, was de ‘vondst’ van de ansjovis in Bergen op Zoom. Bij ansjovis denk je toch snel aan een mediterraan visje, gegeten op een zonovergoten terrasje in Portugal met knoflook, citroen en wijn. Maar dat beeld klopt niet helemaal. Al vanaf 1100 wordt er in Nederland op ansjovis gevist en er zijn tijden geweest dat de gezouten ‘sardellen’ uit Bergen op Zoom een geroemde delicatesse waren en geëxporteerd werden naar Amsterdam, Berlijn, Hamburg en Parijs.
Nog één Nederlandse familie vangt in de Oosterschelde volgens de oeroude techniek van het weervissen ansjovis, de delicatesse van Bergen op Zoom. Dit is de familie van Dort. Cor van Dort (1932) stapt samen met zijn broer Willem als vijftienjarige jongen in het bedrijf van zijn vroeg overleden vader en begint met weervissen. Tot op de dag van vandaag is Cor nog actief als weervisser.
Tot in de kleinste details had Pauline mijn verjaardag geregeld. High tea en bonbons met elkaar maken en daarna samen op eten. 12 man in haar keuken maar ze draaide haar hand er niet voor om. Ieder had zijn eigen recept te maken en alles stond voorbereid. Met zo veel liefde en gezelligheid. Voor zowel mijn ouders van in de tachtig als mijn kinderen, was het een onvergetelijke middag. Dank je wel geweldig leuk mens, ik gun iedereen zo’n verjaardag bij jou. 🤗
Met Europese collega's een hele leuke en ontspannen kookclinic gehad bij Pauline. Voor veel mensen de eerste keer dat ze Marokkaanse gerechten maakten, maar met de hulp en gulle lach van Pauline en haar echtgenoot werd het een waar smulfeest. Aanrader!
Wat een leuke kookworkshop bij Pauline. Echt een aanrader! Wij waren met een tienkoppig MT en maakten samen een Frans 3-gangenmenu. Super goed geregeld en heel erg lekker. Pauline begeleid geweldig goed en heeft alles goed geregeld.Nogmaals: echt een aanrader!
Coen en ik hebben heerlijke dagen gehad in Toscane...onder de bezielende begeleiding van Pauline. Wat hebben we genoten. Het programma was goed gevuld met leuke uitstapjes en heerlijke adresjes. De recepten die we maakten waren goed uitgekiend. De recepten zijn een uitstekende erfenis voor thuis...voor als we gezelschappen te eten hebben. Mooi vantevoren mis en place te maken en af te maken op moment zelf. Komen we goed mee voor de dag.Dank je wel Pauline én leuke groepsgenoten🍀🇮🇹
Kookworkshop met de collega’s bij Pauline was een groot succes. Heerlijke huiselijke ambiance en fantastische en persoonlijke ontvangst en begeleiding door Pauline en haar man. En uiteraard heerlijk gegeten. Wij komen zeker nog een keer terug!
Zó wil ik nog vaker vakantie vieren! Veel gezelligheid en relaxed koken. Kleine familiebedrijfsjes met streekproducten bezocht, die passie voor hun product hebben. Fantastische accomodatie. Pauline had heerlijke recepten voor ons bedacht. En ze is erg gezellig en vrolijk.
Het is een groot plezier om samen met of door haar te laten koken. Ze heeft o.a. een geweldige walking lunch gemaakt voor onze 400 huwelijksgasten. Dit was in het Amsterdamse Tuschinski filmtheater waar het niet gebruikelijk is om zo uitgebreid te eten. Met gemak, grote precisie en strakke timing werden er de heerlijkste gerechten rondgebracht. Het bediendend personeel bestond uit hele mooie en vrolijke jongens en meiden. Een heel groot pluspunt van Pauline en haar team is dat ze heel hygienisch is en werkt. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dit in heel veel restaurants zeker niet het geval is.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.OkPrivacy verklaring