“de ene generatie bereidt de Aceto Balsamico voor de volgende generatie”
Giuseppe Giusti, de Koning van werelds lekkerste Aceto Balsamico begon in 1605 in Modena. Ooit wilde men gerechten zoet maken ver voordat er suiker was. De oplossing was druivensap lang inkoken, bewaren in houten vaten en heel lang laten liggen. Uiteindelijk kwam daar een heerlijke zoete stroop van die men overal voor gebruikte; de Aceto Balsamico, op basis van ingekookte druivensap, dit noemt men in Italië Saba.
Echte balsamico, zoals die familie Giusti hem maakt, is niet te vergelijken met reguliere balsamico. Het rijpt jarenlang op eeuwenoude houten vaten en dat zorgt voor de bijzondere smaak en concentratie. Een paar druppeltjes over je sla, kaas, aardbeien, ricotta. Je hebt zoveel genot van een heerlijk flesje echte Aceto Balsamico. Zet het flesje samen met een heerlijke olijfolie op tafel en sprenkel dit op het laatste moment over je gerechten.
Dit zijn basis ingrediënten en ik kan niet meer zonder!
Koop 2 verschillende soorten, 1 voor “zondag” en de andere voor “door de week”!
Tot in de kleinste details had Pauline mijn verjaardag geregeld. High tea en bonbons met elkaar maken en daarna samen op eten. 12 man in haar keuken maar ze draaide haar hand er niet voor om. Ieder had zijn eigen recept te maken en alles stond voorbereid. Met zo veel liefde en gezelligheid. Voor zowel mijn ouders van in de tachtig als mijn kinderen, was het een onvergetelijke middag. Dank je wel geweldig leuk mens, ik gun iedereen zo’n verjaardag bij jou. 🤗
Met Europese collega's een hele leuke en ontspannen kookclinic gehad bij Pauline. Voor veel mensen de eerste keer dat ze Marokkaanse gerechten maakten, maar met de hulp en gulle lach van Pauline en haar echtgenoot werd het een waar smulfeest. Aanrader!
Wat een leuke kookworkshop bij Pauline. Echt een aanrader! Wij waren met een tienkoppig MT en maakten samen een Frans 3-gangenmenu. Super goed geregeld en heel erg lekker. Pauline begeleid geweldig goed en heeft alles goed geregeld.Nogmaals: echt een aanrader!
Coen en ik hebben heerlijke dagen gehad in Toscane...onder de bezielende begeleiding van Pauline. Wat hebben we genoten. Het programma was goed gevuld met leuke uitstapjes en heerlijke adresjes. De recepten die we maakten waren goed uitgekiend. De recepten zijn een uitstekende erfenis voor thuis...voor als we gezelschappen te eten hebben. Mooi vantevoren mis en place te maken en af te maken op moment zelf. Komen we goed mee voor de dag.Dank je wel Pauline én leuke groepsgenoten🍀🇮🇹
Kookworkshop met de collega’s bij Pauline was een groot succes. Heerlijke huiselijke ambiance en fantastische en persoonlijke ontvangst en begeleiding door Pauline en haar man. En uiteraard heerlijk gegeten. Wij komen zeker nog een keer terug!
Zó wil ik nog vaker vakantie vieren! Veel gezelligheid en relaxed koken. Kleine familiebedrijfsjes met streekproducten bezocht, die passie voor hun product hebben. Fantastische accomodatie. Pauline had heerlijke recepten voor ons bedacht. En ze is erg gezellig en vrolijk.
Het is een groot plezier om samen met of door haar te laten koken. Ze heeft o.a. een geweldige walking lunch gemaakt voor onze 400 huwelijksgasten. Dit was in het Amsterdamse Tuschinski filmtheater waar het niet gebruikelijk is om zo uitgebreid te eten. Met gemak, grote precisie en strakke timing werden er de heerlijkste gerechten rondgebracht. Het bediendend personeel bestond uit hele mooie en vrolijke jongens en meiden. Een heel groot pluspunt van Pauline en haar team is dat ze heel hygienisch is en werkt. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dit in heel veel restaurants zeker niet het geval is.
Producten van Giuseppe Giusti
Crema Sinaasappel Aceto Balsamico di Modena IGP – 150 ml
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.OkPrivacy verklaring