• Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
  • Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
  • €6,95 bezorgkosten in NL
Filter

Biologische olijfolie Ruskía, Donna Felícia, 500 ml

 17,90 incl. btw

Artikelnummer: RUS-02 Categorieën: , , ,

Extra vierge biologische olijfolie uit de laars van Italië.

Het kleine biologische familie bedrijf Converso gevestigd in het zuidelijkste puntje van Italië aan de Middellandse Zee, is 3 jaar geleden begonnen met het produceren van olijfolie van zeer hoge kwaliteit. De familie Converso heeft al eeuwenlang olijfgaarden in hun bezit. Zoon Daniële, die agricultuur in Perugia studeerde, wilde nu graag zelf olijfolie gaan produceren van zeer hoge kwaliteit. Dat is hem gelukt!

De olijven worden ieder jaar begin/half oktober met de hand geplukt en binnen 2 uur (koud) geperst. Hierdoor blijft de zuurgraad erg laag en de hoeveelheid antioxidanten is hierdoor heel erg hoog. Jaarlijks kan de samenstelling van de olijfolie iets variëren. Dit komt doordat Daniële, sommelier èn producent, de beste samenstelling voor het gewenste resultaat probeert te bereiken. Dolce di Rossano is echter altijd aanwezig in de blend. Dit jaar bestaat de olijfolie uit; Cima di Melfi (40%) en Dolce di Rossano(60%).

De olijfgaard (Donna Felicia) bestaat voornamelijk uit grote reuzen van wel 300 à 400 jaar oud vlak aan zee, het landgoed is gelegen in Zuid Italië, Rossano in Calabria, tussen de bergen van Sila en de Adriatische kust.

Organoleptische profiel:

Groen van kleur met goud gele reflecties. Peperig en ook fris kruidige. Ook kun je vers gemaaid gras, verse amandel en artisjok proeven. Het is een olijfolie met veel karakter en pit en bevat veel polifenoli! Bitter en scherpheid zijn de indicatoren die aangeven of olijfolie kwalitatief goed is of niet. Hoe meer antioxidanten hoe sterker de olijfolie is. Deze olijfolie wordt ook in restaurants in Rome geschonken.

Deze olie heel goed te combineren met gevogelte, vis en salades, maar ook met wild, bonen en roodvlees.

Uitverkocht