- Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,-
- €6,95 bezorgkosten in NL
- Alle producten
- Conserven
- Dranken
- Koffie & thee
- Landen
- Non food
- Olie & azijn & kruiden
- Pasta & rijst
- Producenten
- Betuws Wijndomein
- Daniel Hecquet | Château Puy Servain
- Dario Cecchini
- De Pelikaan
- Distillerie Denoix
- Dreug worst
- Famiglia Converso
- Fattoria Le Lopie
- Fattoria Sant'Anna
- Giuseppe Giusti
- Hervé Vayne
- Il Poggione
- Iozzino
- La Belle-Iloise
- La Catherinette
- Les Salicorniers de l'Île de Ré
- Martelli Pasta
- Paolo Cassini
- Peperita
- Samuel Delafont
- Sandrine Commagnac
- Savonnerie Atelier Lina
- Tomasu | BoerBakkerBert
- Van Dort Ansjovis
- Veld 4
- Worst
- Zoetigheden
Bergse Ansjovis – 350 g
€ 18,00 incl. btw
De Bergse ansjovis van firma Van Dort wordt gevangen in de Oosterschelde door middel van “weervisserij”!
Cor van Dort is de enige visser die op deze wijze vist. Het 350 jaar oude ambacht van vissen met een “weer” is uniek in de hele wereld en officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Lees hier meer over het behoud van de weervisserij.
Wat is bijzonder aan deze Bergse ansjovis?
De Bergse ansjovis is iets groter dan de ansjovis uit de Middellandse Zee en óverheerlijk. Ze zijn in tegenstelling tot de Italiaanse vis gepekeld en met zout ingemaakt, dus niet in olie bewaard. Je kunt ze na opening lang in de koeling bewaren. Spoel het zout er grondig af voordat je ze gaat bereiden, dit is erg belangrijk omdat ze in zout gepekeld zijn! Te verkrijgen in 3 verschillende maten: 70 gram (2 keer het formaat van een regulier plat blikje ansjovis), 125 gram en 350 gram.
Meer over familie van Dort
We mogen écht enorm trots zijn op familie Van Dort, vader Cor is nog steeds actief op 86 jarige leeftijd en gaat door weer en wind dagelijks de Oosterschelde op! Ik hoop dat iedereen dit koopt want het wint van alle andere, veel te dure merken! Een voorbeeld van “het beste komt van dichtbij”!
Lees hier meer over de producent.
Uitverkocht