Alle foto's zijn gemaakt door en eigendom van Pauline's Cuisine ®2018

Pauline Blankenberg-ter Kuile      +31 (0)6 54 79 47 10      pauline@paulinecuisine.nl 

Kerkplein 2, NL-6672 LB Hemmen (onder Wageningen in de Betuwe)

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

PAULINE'S CUISINE

KOOKREIS ITALIË

1/7

1/9

1/9

Kookreis Italië

Koken, eten & drinken, 4 dagen genieten in Toscane rondom de heuvels van Volterra

voorjaar in Podere Calvaiola:

datum: 16 - 19 mei 2020

datum: 21 - 24 mei 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief (hieronder) voor de eerstvolgende data.

 

In Toscane organiseer ik in samenwerking met twee Toscane experts (Italiaans) van Triptoscana ieder voor- en najaar een 4 daagse kookreis in de heuvels van Toscane vlakbij de Etruskische stad Volterra in het plaatsje Montecatini Val di Cecina. Een prachtig gelegen Podere, boven op een heuvel met een fenomenaal uitzicht!

Het huis heeft 8 aparte kamers met op de meeste kamers een eigen badkamer.

We koken in een grote gezellige keuken. Buiten staat een houtoven die ook gebruikt kan worden voor het maken van brood & pizza's .

 

Naast de kooklessen, waar uitsluitend Toscaanse gerechten worden bereid met ingrediënten van plaatselijke slagers, kaasboeren en visboeren, wordt er een geweldig dagprogramma gemaakt door Osvaldo en Vincent. We gaan lunchen bij verschillende Osteria’s, we bezoeken afhankelijk van het seizoen de olijfpers bedrijven, een kaasmakerij (buren van Andrea Bocelli) die biologische mozzarella en pecorino maakt, een wandeling naar Teatro del Silenzio en we bezoeken een oud familie pasta bedrijf. Ook wordt er veel geschiedenis verteld over Toscane en zijn Etruskische en Middeleeuwse tijden. Ook is het mogelijk, afhankelijk van weer en seizoen om een geweldige truffelhunt mee te maken (tegen een meerprijs van € 25).

 

Een kookreis naar Italië die je niet snel zult vergeten!

De kosten voor een deze kookcursus zijn € 650,- per persoon op basis van bezetting op een tweepersoons kamer (éénpersoonskamer is een meerprijs van € 120,-). Deze prijs is inclusief drie overnachtingen, drie kookworkshops, lunches, ontbijt, alle drank tijdens de lunches en op de locatie en de receptuur. De reis en het vervoer ter plekke (autoverhuur) zijn niet inbegrepen in de prijs. Transavia vliegt vanuit Amsterdam en Rotterdam op Pisa (de dichtstbijzijnde luchthaven), minder dan een uur van de locatie. Maar ook kunt u vliegen naar Florence of Bologna. We verwachten u op de dag van aankomst na  de lunch om 14 uur met taart en koffie & thee, het programma begint al meteen met een bezoek brengen aan een producent. Op de dag van vertrek is de uitcheck tijd rond 10.30 uur. Mocht u al eerder willen komen naar Toscane of langer blijven, dan kunnen Osvaldo & Vincent van Triptoscana u aan prachtige logeerpareltje helpen!

U kunt zich individueel of met meerdere personen aanmelden. Maximaal kunt u, afhankelijk van de kamerbezetting, met 14 personen deelnemen. 

Mocht u met een groep op een andere datum willen komen, laat u mij dat even weten. 

Voor inschrijven of vragen: 

info@triptoscana.com

pauline@paulinecuisine.nl 

bellen of WhatsAppen: 

+31 (0)6 54 79 47 10.

Of stuur mij een berichtje via Facebook via onderstaande pictogram.

 

  • Facebook Social Icon