• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

PAULINE'S CUISINE

KOOKREIS FRANKRIJK

1/8

1/5

1/7

Kookreizen Frankrijk

Menton - Ayen Bas

Kookcursus in Menton (Côte d'Azur)

Datum: 3 - 6 april 2020 (Uitgesteld i.v.m coronavirus)

Dit voorjaar geef ik een 4 daagse kookcursus in Menton, in een prachtige Villa Prima Vera vlakbij de Italiaanse grens bij Ventimiglia. Het huis ligt boven op een van de uitlopers van het gebergte de Mercantour, met 360 graden uitzicht over de bergen en Middellandse Zee. Daar gaan we drie avonden heerlijk koken in Villa Prima Vera. Er worden veel Franse klassiekers gemaakt met Italiaanse invloeden, we zitten tenslotte op de grens daar! Ook zoetigheden en broden zitten in het programma en natuurlijk gaan we paté maken en veel meer uit deze streek. Peter, de man des Huizes, een wijnliefhebber pur sang, zal zorgen voor heerlijke bijpassende wijnen bij het diner! 

Overdag gaan we verschillende uitstapjes maken en natuurlijk lunchen in Italië. Ook de markt in Ventimiglia wordt bezocht. Er is veel tijd voor koken maar ook voor ontspanning, wandelen, bij het zwembad liggen en naar het strand wandelen als het weer dat toelaat. De dichtsbijzijnde luchthaven bij Menton is Nice. U kunt daar eventueel een auto huren maar u kunt ook gehaald en gebracht worden voor een meerprijs van € 25 per persoon. Menton is een half uurtje rijden vanaf de luchthaven. In de villa zijn ruime kamers met badkamers en veel privacy. 

De kookreis is inclusief drie overnachtingen, drie kooklessen, lunches, ontbijt, alle drank op de locatie en tijdens lunches buiten de deur en na afloop de receptuur. Alleen de reis en het vervoer ter plekke (autoverhuur) is niet inbegrepen in de prijs.

Kookcursus in de Abdij in Ayen Bas (Limousin)

Datum: Najaar 2020 (nog te bepalen)

In het voor- en najaar geef ik een 4 daagse kookcursus in Ayen-Bas, in de Limousin vlakbij Brive-la-Gaillarde, op de grens van de Dordogne met de Corrèze. Een schilderachtige omgeving in een prachtige oude gerenoveerde Abdij van alle comfort voorzien. Daar gaan we drie avonden heerlijk koken met amuse gueule vooraf en toe veel Franse klassieke zoetigheden.

Paté wordt er natúúrlijk ook gemaakt!

U kookt alleen echte Franse authentieke gerechten.

De Abt zorgt voor mooie bijpassende wijnen en vertelt hier uitbundig over. We eten iedere avond aan prachtig gedekte tafels. Overdag gaan we, afhankelijk van het seizoen, naar verschillende producenten.

O.a. naar de foie gras boerderij in Yssandon, een saffraankwekerij, een escargot boerderij met een proeverij van haar eigen gemaakte escargot recepten, een likeurstokerij, een walnoten bedrijf etc. We bezoeken het prachtige stadje Brive-la-Gaillarde, werkelijk een parel. We gaan daar naar de (deels overdekte) zaterdag markt en gaan heerlijk lunchen  in een erg goed restaurant.

Er is ook voldoende tijd voor ontspanning bij het zwembad, de Storvatt of op de kilometers lange wandelpaden direct vanuit de Abdij waar alleen de Limousin koeien je nieuwsgierig nakijken, een oase van rust... 

De kookreis is inclusief drie overnachtingen, drie kooklessen, lunches, ontbijt, alle drank en de receptuur. Alleen de reis en het vervoer ter plekke (autoverhuur) is niet inbegrepen in de prijs.

 

Per auto vanuit Utrecht naar Ayen-Bas, Frankrijk is het 10 uur rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Bergerac (1 uur en 15 minuten), iets verder is Bordeaux (2 uur) of Toulouse (ruim 2 uur). 

Bij vragen of boekingen, mail mij op: pauline@paulinecuisine.nl of bel mij op 06 - 54 79 47 10

of vraag de prijslijst aan hieronder 

  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
0

Alle foto's zijn gemaakt door en eigendom van Pauline's Cuisine en partners ®2018

Pauline Blankenberg-ter Kuile      +31 (0)6 54 79 47 10      pauline@paulinecuisine.nl 

Kerkplein 2, NL-6672 LB Hemmen (onder Wageningen in de Betuwe)